Polévka z jiker

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
2 lžíce mouky
30 g másla
sůl
sladká paprika
ocet
400 g rybích odřezků a jiker
kousek cibule
2 bobkové listy
celý pepř
2 lžíce kyselé smetany


Postup
Postup přípravy: Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, přidáme papriku a nastrouhanou cibuli. Zalijeme 1,5 litrem vody, zakapeme octem, přidáme celý pepř a bobkové listy. Poté přidáme očištěné odřezky z ryby a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Jikry uvaříme zvlášť v osolené vodě. Hotovou polévku procedíme, maso propasírujeme. Polévku zjemníme smetanou a před podáváním přidáme uvařené jikry.



www.netkucharka.cz