Polská polévka z červené řepy

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
2-3 kusy červené řepy
kosti nebo vývar
1 lžíce octa
šlehačka
hladká mouka
štouchané brambory
vejce (1 kus na porci)
sůl
pepř
popř. vegetu
petřelka na ozdobení


Postup
Postup přípravy: Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak řepu i kosti vyndáme. Přidáme ocet a ochutíme solí, pepřem a vegetou. Do šlehačky smícháme lžíci hladké mouky a vmícháme do polévky a tím ji zahustíme. Ještě krátce povaříme.
Podáváme - na dno talíře dáme trošku štouchaných brambor a jedno vejce uvařené na tvrdo a nakrájené na půlky (nebo čtvrtky) a zalijeme polévkou. Můžeme ozdobit petřelkou nebo pažitkou.



www.netkucharka.cz