Bramborový koláč

Kategorie: Pizza
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 3
Náročnost:
Autor:

Suroviny
375 g brambor
1 svazek naťové cibulky
250 g rajčat
300 g krůtích prsou
sůl
pepř
mletá sladká paprika
250 ml mléka
4 vejce
100 g strouhaného sýra (goudy)
muškát
tymián
šalvěj


Postup
Brambory oluopeme a nakrájíme nak olečka. Cibulku pokrájíme na špalíky, rajčata na osminky. Maso pokrájíme na slabé plátky. Osolíme je, opepříme a posypeme paprikou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Smísíme mléko s vejcem a jemně nastrouhaným sýrem. Směs ochutíme solí, pepřem, muškátem a mletou sladkou paprikou. Tymián otrháme, nadrtíme a nasypeme do vaječné směsi. Vymastíme kulatou koláčovou formu. Vyrovnáme do ní plátky brambor, na ně položíme rajčata s cibulkou a přidáme kousky masa. Zeleninu s masem přelijeme vaječnou směsí a dáme do trouby. Pečeme asi 55 minut. Hotový koláč posypeme šalvějí.



www.netkucharka.cz