Kategorie: Zelenina Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 3 Náročnost: Autor: |
Suroviny
200 g cizrny (římský hrách)
750 g rajčat
1 lilek
2 cukety
2 zelené papriky
2 cibule
3 stroužky česneku
tymián
sůl
6 lžic oleje
Postup
Cizrnu namočíme přes noc do 1 litru studené vody. Druhý den ji v téže vodě uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni asi 90 minut. Scedíme.
Rajčata oloupeme, odjádříme a všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek prolisujeme. Zeleninu a cizrnu klademe ve vrstvách do kastrolu. Každou vrstvu osolíme, okořeníme česnekem a tymiánem. Zakapeme olejem a dusíme přikryté pokličkou asi 45 minut, zdobíme tymiánem.
www.netkucharka.cz