Červené tajemství

Kategorie: Zeleninové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 3
Náročnost:
Autor:

Suroviny
75 g uzené prorostlé slaniny
500 g mrkve
1 cibuli
850 ml loupaných rajčat
0,25 litru zeleninového vývaru z kostky
2 lžíce vodky
100 ml zakysané smetany
1 bobokový list
sůl
pepř
cukr
čerstvá bazalka


Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dokřupava. Očistíme mrkev, jednu pokrájíme na kolečka a zbytek na kousky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu vyjmeme z pánve. Na vyškvařený tuk vložíme cibuli, kousky mrkve a krátce osmahneme. Přidáme rajčata, bobkový list a 20 minut dusíme.
Kolečka mrkve povaříme ve vývaru. Z pánve vyndáme bobkový list, vše ostatní rozšleháme na kaši a přidáme k vývaru. Přisypeme slaninu a ochutíme vodkou, solí, pepřem a cukrem. Rozdělíme do talířů, do každého přidáme trochu smetany a posypeme lístky bazalky.



www.netkucharka.cz