Alibušské kuře

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
pokud chcete dosáhnout vyšší pálivosti a pikantnosti)
sladká smetana
(pickle pálivé nebo chilli
kari koření nepálivé sladké
žampiony
cibule
pórek
olej
3 kuřecí prsní řízky
sůl
100 g rýže (nejlépe jasmínová nebo celozrnná)
10 malých kapustiček jako příloha
směs koření na kuře
5 stroužků česneku


Postup
Maso omyjeme, naklepeme a vložíme do zapékací misky (nejlépe skleněné), kterou předem trochu vymažeme tukem. Přidáme rozdrcený česnek, kari koření a jen špetku koření na kuře. Pokapeme trochou pickle nebo chilli. Dáme zapéct. Nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi dozlatova, poté přidáme omyté a na kolečka nakrájené žampiony. Promícháme a na vypnuté plotýnce necháme pod pokličkou tak 5 minut dusit. Poté touto směsí pokryjeme zatím trochu opečená prsíčka, přidáme trochu pórku, zalijeme smetanou a necháme dále zapékat.
Uvaříme do měkka kapustičky, vidličkou se ujistíme kdy jsou již měkké a odstavíme.
Uvaříme rýži, doporučuji tímto způsobem: 200 g vody přivedeme do varu, přidáme 100 g rýže, zmírníme plamen a pod pokličkou cca 7-10 minut povaříme. Voda se vypaří a zbude jen rýže, která se maličko přidržuje dna. Nebo uvaříme rýži dle svého obvyklého způsobu.
Na talíř poklademe zapečená prsíčka, rýži a kapustičky, poté poléváme vzniklou omáčkou. Rýži nesolíme, aby vynikla její chuť.



www.netkucharka.cz