Arak

Kategorie: Alkoholické nápoje
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3,5 l vody
0,5 kg rýže
1,5 kg cukru (krystal)
5 kuliček nového koření
0,25 lžíce muškátového květu
0,25 lžíce muškátového oříšku
0,25 lžíce tymiánu
1 citrón
50 g droždí


Postup
Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 0,5 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i všechno koření. Citrón nakrájíme na kolečka a dáme ho do nádoby i s omytou kůrou. Droždí nadrobíme do nádoby. Nádoba je proto potřeba, že pomalu začne reakce droždí. Já to vše dávám do demižónu a uzavírám korkovou zátkou s vinnou trubičkou, aby unikal tlak přes vodu. Prodávají ji v drogerii. V této nádobě ponechte 6 neděl kvasit. Pak přeceďte, třeba přes punčochu a pomalu s nádobou, protože když s ní budete moc hýbat zvedne se prach ze dna. Lepší je odsát hadičkou do připravené nádoby. Pak ještě nechte 14-27 dní uležet a pijte chlazené.
Cokoli vám bude nejasné napište mi mail a já vám poradím. Je to super!



www.netkucharka.cz