Kuře na zelíčku

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 kyselé zelí
8 ks kuřecích křidélek
slanina
žampiony
brambory
kostka bujónu
sůl
grilovací koření


Postup
Postup přípravy: Brambory omyjeme, nakrájíme na kostičky a poklademe na plech, osolíme. Na to dáme vrstu zelí(bez umytí, aby v něm zůstala ta voda), nakrájenou slaninu na kostičky a nakrájené žampiony na plátky. Kuřecí maso posypeme grilovacím kořením, poklademe na zelí, přikryjeme a dáme do trouby. Prvních 25 min. přikryté. Potom odkryjeme, podlijeme vývarem z bujónu a necháme péct, dokud brambory nejsou měkké a maso má křupavou kůžičku!

My, jelikož žijeme v Bulharsku k tomu jíme ještě toustovy chleba!



www.netkucharka.cz