Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience:
kuřecí řízky
anglická slanina
plátky sýra
smetana
100-150 g Nivy
tavený sýr (2 trojúhelníčky)
sůl
drcený kmín
mletý pepř
bylinky (např. majoránka
petržel
šalvěj nebo bazalka)
Postup
Postup přípravy: Kuřecí prsíčka nasolíme a pak naklepeme, z jedné strany okořeníme dle chuti a posypeme bylinkami. Na plotně rozpálíme olej na plechu. Když je rozpálený jemně naprudko orestujeme, dáme kořeněnou stranou nahoru a na každý řízek položíme plátek anglické a plátek sýra. Dáme dopéct do rozpálená trouby. Než se to zapeče, postavíme na plotnu na mírný plamen půl kelímku smetany, když se prohřeje a začne pěnit, vmícháme tavený sýr a nadrobenou nivu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí do omáčky. Zapečená kuřecí prsíčka přelejeme touto omáčkou.
Příloha dle chuti. Omáčka je výborná i samostatně třeba na těstoviny nebo jiné grilované nebo restované maso.
www.netkucharka.cz