Bochánky s ovčím sýrem

Kategorie: Mléko/sýry
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
po 1 lžíci sekané petželky a pažitky
1 lžíce cukru
250 g hladké mouky
po 75 g ovčího a čerstvého smetanového sýra
po 0,5 lžičce soli a šalvěje
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
300 g jogurtu
2 lžičky prášku do pečiva


Postup
Z ovčího a čerstvého sýra umícháme hladký krém. Mouku promísíme s cukrem, práškem do pečiva, solí a bylinkami. Utřeme jogurt s máslem a vejci a pomalu vmícháme mouku. Plech s důlky vymažeme (nebo do jeho prohlubní vložíme papírové formičky). Důlky naplníme asi do třetiny těstem a zakryjeme vrchovatou lžičkou sýrového krému. Naplníme zbývajícím těstem asi do tří čtvrtin. Bochánky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Poté je necháme 5 minut vychladnout a po vyjmutí z formiček necháme úplně vychladnout na kuchyňské mřížce.



www.netkucharka.cz