Cizrna po indicku

Kategorie: Luštěniny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
350 g cizrny
4 lžíce rostlinného oleje
2 středně velké cibule
250 g rajčat
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce mleté pískavice (řecké seno)
1 lžička mleté skořice
1 zelená chilli paprička
asi 2,5 cm velký kousek čerstvého zázvoru
4 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce nasekaného koriandru


Postup
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale vodu uschováme. Cibuli nakrájíme, asi 1 lžíci dáme stranou a zbytek smažíme na oleji, až začne mírně hnědnout. Pak přidáme drobně nakrájená oloupaná rajčata a smažíme asi ještě 6 minut. Přimícháme koření a asi po půl minutě přídáme cizrnu a asi 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme asi 25 minut. Pokud je směs suchá, přilijeme vodu.
Zbylou cibuli zamícháme s nakrájenou chilli papričkou, nastrouhaným zázvorem a citrónovou šťávou. Tuto směs přimícháme do uvařené cizrny a podáváme.



www.netkucharka.cz