Francouzský chřestový krém

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 3
Náročnost:
Autor:

Suroviny
300 g chřestu
1 a 0,25 litru vody
1 cibule
1 masox
40 g másla
1 lžíce oleje
50 g hladké mouky
100 ml mléka
1 žloutek
1 mrkev
1 sáček předvařené rýže
muškátový oříšek
bílý mletý pepř


Postup
Chřest omyjeme, dřevnaté konce odřízneme, spodní, tužší část oškrábeme a nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Cibuli nakrájenou na kostičky spolu s chřestem osmažíme na rozpáleném oleji. Zalijeme vodou nebo vývarem a uvaříme doměkka. Několik kousků uvařeného chřestu necháme stranou, ostatní rozmixujeme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k varu a zavaříme jíšku. Mrkev nakrájíme na kolečka a uvaříme je v polévce. Rýži uvaříme doměkka, vymačkáme z ní vodu a necháme vychladnout.
Hotovou polévku ochutíme muškátem, pepřem a solí. Do talířů vložíme kousky vařeného chřestu, knedlíčky z vařené rýže (vykrajované lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem.



www.netkucharka.cz