Litá kynutá buchta

Kategorie: Buchty
Hodnocení: *****
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
500 g hladké mouky
100 g práškového cukru
100 g másla
2 žloutky
30 g droždí
sůl
0,5 l mléka
50 g mandlí
50 g rozinek
Event. poleva: 250 g práškového cukru
1 lžíce citronové šťávy
3-4 lžíce vřelé vody marmeláda


Postup
Postup přípravy: Připravíme kvásek a vlijeme ho do mouky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, rozinky a mandle. Zaděláme řídké těsto, které vlijeme do dobře vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a necháme půl hodiny kynout na teple. Pak v předehřáté troubě chvíli pečeme při teplotě asi 180 °C a pak dopečeme při 160 °C. Celková doba pečení je asi půl hodiny. Vychladlou buchtu pocukrujeme.
Můžeme také potřít slabě marmeládou a polít citronovou polevou.



www.netkucharka.cz