Vepřové plátky v gulášové šťávě

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
4 plátky vepřové krkovice (libovější), plnotučná hořčice, sůl, pepř, olej (sádlo)
Gulášová šťáva: 3 cibule, mletá paprika, sůl, kmín, pepř, majoránka, česnek
500 ml vody, hotová tmavá jíška


Postup
Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici nejlépe přes noc odležet, ale stačí i na několik hodin. Poté plátky zprudka na oleji (sádle) z obou stran opečeme tak, aby byly hotové. Vyjmeme z pánve. Později se budou vkládat do gulášové šťávy.
Na gulášovou šťávu na oleji (sádle) orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek společně s kmínem, přidáme sladkou mletou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, povaříme asi 15 min., dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme buď nadrobenou chlebovou střídkou nebo já používám hotovou tmavou jíšku. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10-15 minut zvolna provaříme.
Podáváme se šťouchanými brambory.

Recept je z pořadu Kluci v akci. Zaujal mě, vyzkoušela jsem ho a měl velký úspěch.



www.netkucharka.cz