Zelí s křenem

Kategorie: Zeleninové saláty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience: 5 kg zelí bílé hlávkové
300-400 g křenu,1 kg cibule
Nálev:
0,75 l octa
300 g cukru
1 sáček Deka


Postup
Postup přípravy: Zelí a cibuli nakrouháme (v poslední době kupuju krouhané - cibule vám přidají a nakrouhají kolik chcete už přímo do zelí). Křen nakrájím na kolečka a rozmixuju tyčovým mixérem na jemno a přidám do zelí. Dělám v dětské vaničce. Ingredience na nálev svařím a vychladlé naleju na zelí. Promíchám a nechám pár hodin odležet. To poznáte, zelí se jakoby scvrkne a začne pouštět vodu. A to je ta správná chvíle na plnění do sklenic - sklenice napěchuju, zavíčkuju. Protože je nenacpete až po okraj, dám tam ještě tak 1-2 lžičky té vody, kterou zelí pustilo. NESTERILOVAT! Je to skutečně moc dobré, zvlášť výtečné k bramborákům, kramflekům nebo sejkorám. Výtečný zimní salát.



www.netkucharka.cz