Kuřecí kung-pao

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 lžíce cukru
olej
sůl
1 vejce
1 lžíce solamylu
pepř mletý
4 chilli papričky
2 lžíce sojové omáčky
600 g kuřecích prsou
1 lžíce rýžového vína
100 g arašídů


Postup
Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solí a škrobem nahustou kašičku, v níž obalíme kousky masa. Obalené kousky kuřete necháme chvíli odležet. Chilli papričky nasekáme na kousíčky bez semínek a dáme je do hrnečku se sójovou omáčkou, vínem, cukrem, špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně. Na prudkém ohni maso rychle orestujeme. Po chvíli přidáme arašídy a po chvíli zalijeme připravenou omáčkou. Pokrm dobře promícháme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa.



www.netkucharka.cz