Bramborové knedlíky

Kategorie: Přílohy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g brambor
1 vejce
1 žloutek
150 g hladké mouky
100 g hrubé krupice
sůl


Postup
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.



www.netkucharka.cz