Kategorie: Těstoviny Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
mletý pepř
1 lžíce rajčatového protlaku
20 g sušených hub
50 g slaniny nebo tučného od šunky
40 g másla
2-3 lžíce smetany
sůl
1-2 stroužky česneku
petrželka
strouhaný sýr
200 g hovězího masa (hrubě umletého)
350 g širokých nudlí
celeru
1 menší mrkev
kousek cibule
Postup
Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a osmahneme. Přidáme hrubě mleté maso a za stálého míchání opečeme. Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a nadrobno rosekáme. Přidáme k masové směsi, podlijeme vroucí vodou z hub, osolíme, opepříme a pomalu dusíme asi 40 minut. Ke konci dušení přidáme protlak a tolik smetany, aby omáčka byla přiměřeně zahoustlá. Podle potřeby dochutíme a jen krátce povaříme. Nakonec vmícháme petrželku. Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, promastíme máslem a rozdělíme na talíře. Přelijeme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.
www.netkucharka.cz