Kategorie: Cukroví Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience:
bílků - Na 55 kousků:
200 g cukru krystal
100 g hladké mouky
200 g strouhaných vlašských ořechů
ztužený tuk na vymazání
hrubá mouka
Náplň:
2 bílky
140 g cukru
150 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku
25 vlašských ořechů
Postup
Postup přípravy: Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme nastrouhané ořechy a mouku. Vymažeme a vysypeme plech. Z připravené hmoty na něm lžící děláme kruhovité placičky o síle asi 3-4 mm, které postupně asi po osmi kouskách zprudka pečeme v troubě (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) asi 4-5 minut. Horké ihned stáčíme do tvaru kornoutků. Necháme vychladnout.
Mezitím připravíme náplň - ve vodní lázni ušleháme bílky s cukrem do zhoustnutí, až hmota na konci vařečky tvoří špičku a dobře drží tvar. Potom rozpustíme čokoládu s tukem na polevu. Kornoutky namáčíme do čokoládové polevy, kterou na nich necháme ztuhnout a pak teprve naplníme sněhem. Nakonec cukroví ozdobíme půlkami ořechových jader.
www.netkucharka.cz