Kořeněné kuřecí kari

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
3 lžíce oleje
3 velké cibule
2 lžíce prolisovaného česneku
1 a 12 lžičky zázvoru
větší kousek skořice
2 bobkové listy
2 hřebíčky
2 tobolky kardamomu
2 sušené chilli papričky
2 lžíce mletého koriandru
2 lžíce garam masaly
12 lžíce kurkumy
pepř
sůl
voda
citronová šťáva


Postup
Postup přípravy: Kuře osmahneme na oleji, poté ho vyjmeme a přidáme cibuli a koření. Chvíli smažíme a pak maso opět vrátíme do hluboké pánve a přidáme vodu tak, aby v ní maso trochu plavalo. Dusíme pod pokličkou 40 minut, až je šťáva do zlatova. Nakonec pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s rýží.



www.netkucharka.cz