Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience:
vepřové nebo hovězí maso
pepř
olej
strouhanka
2 vejce
sůl
anglická slanina
Postup
Postup přípravy: Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou lehce do řízků po obou stranách zatlačíme. Vejce rozšleháme a namočíme do nich po obou stranách řízky a ihned je smažíme na oleji. Poté vložíme řízky do pekáče, nejlépe do skleněné zapékací misya prkládáme slaninou. Pečeme pozvolna zhruba půl hodiny.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
www.netkucharka.cz