Berlínské bramborové knedlíky (špekové)

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
1 kg vařených brambor
100 g hrubé mouky
100 g hrubé krupice (může být i dětská)
100 g slaniny (i více)
3 housky
2 vejce
muškátový květ
sůl


Postup
Postup přípravy: Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na plechu v troubě do křupava. Po částečném vychladunutí zapracujeme do těsta. Mokrýma rukama tvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je buď na páře (cca 15 minut, ale lze i déle, nerozvaří se) nebo v osolené vodě (8-10 minut). Na talíři rozkrojíme na polovic a poléváme osmaženou cibulkou.
Jako příloha by nemělo chybět dušené kysané zelí.



www.netkucharka.cz