Kategorie: Přílohy Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
400 g žemlí
250 asi
3 vejce
mletý pepř
400 g žampiónů
sůl
4 lžíce oleje
petrželka
2 cibule
150 ml smetany ke šlehání
Postup
Žemle nakrájíme na tenké plátky, osolíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut stát. Na části oleje zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme pepř, usekanou petrželku, rozšlehaná vejce a vše nalijeme na žemle. Lehce je promícháme v těsto, utvoříme z něj středně velké kulaté knedlíky, zavaříme je do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut. Mezitím nakrájíme žampióny na plátky osmahneme na oleji, přidáme smetanu, osolíme opepříme, přidáme trochu sekané petrželky a prohřejeme. Vařené knedlíky vyjmeme, rozkrojíme na půlky a na talíři přelijeme žampionovou omáčkou.
www.netkucharka.cz