Labužnický bramborák

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
750 g vepřové plece
500 g vepřových jater
150 g slaniny
200 g cibule
feferonka
sůl
pepř
chillie
300 g sádla
Na ozdobení: syrová cibule krájená na kolečka smíchaná s krájenou petrželovou natí
Bramborák:
1,3 kg loupaných syrových brambor
300 g hladké mouky
105 dl mléka
1 vejce
dle chuti česnek
pepř
majoránku
sůl
300 g sádla na smažení


Postup
Postup přípravy: Bramborák: brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu slejeme, přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, koření a vše důkladně promícháme.
Masová směs: maso, slaninu, játra nakrájíme na nudličky, smícháme s jemně krájenou cibulí, pepřem a chillie. Pak vložíme do pánvičky a opékáme za stálého míchání, až se vysmahne šťáva na tuk. Na sádle usmažíme bramboráky, poklademe směsí, osolíme, přehneme v polovině, ozdobíme syrovou cibulí smíchanou s petrželovou natí a podáváme.



www.netkucharka.cz