Kategorie: Ryby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience:
4 porce lososa
1 citron
100 g másla
2 lžíce oleje
2 žloutky
3 dl bílého vína
1 malá konzerva chřestu
4 větvičky kopru
špetka kurkumy
sůl
olej
Postup
Postup přípravy: Žloutky a 1,5 dl vína ušleháme nad párou na hustou omáčku. Zašleháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a přibarvíme kurkumou. Odložíme ze sporáku a necháme vychladnout nad párou. Porce lososa opečeme z obou stran na oleji. Podlejeme zbytkem vína a dusíme asi 7 min. Plátky 1x obrátíme. Omáčku rozdělíme na talíře, položíme lososa, odkapaný chřest a ozdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými brambory.
www.netkucharka.cz