Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
Ingredience:
4 kotlety
1-2 cibule
1-2 nakyslejší jablka
2 lžíce strouhaného křenu (lepší je Krenex se smetanou)
sůl
grilovací koření nebo koření Gyros
olej
Postup
Postup přípravy: Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme. Je dobré obyčejné grilovací koření nebo koření Gyros. Opečeme na pánvi a naskládáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět, pak k ní přidáme oloupaná a na kousky nakrájená jablka a křen. Zamícháme a dáme na kotlety do pekáčku. Trošku podlijeme a zakryté pečeme do měkka. Maso vyjmeme a šťávu rozmixujeme. Většinou je dost hustá, takže není třeba ničím zahušťovat.
Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. Rýže se mi moc neosvědčila, mám pocit, že to chuť hodilo trošku směrem k rýžovému nákypu. Množství jablek a křenu je pouze orientační, záleží na chuti. Pokud se použije Krenex se smetanou je výsledek jemnější.
www.netkucharka.cz