Velikonoční nádivka s uzeným masem

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
400 g vařené uzené krkovice
5 housek
250 ml mléka
2 lžíce sekané kudrnky
muškátový květ
sůl
4 vejce
olej


Postup
Uvařenou uzenou krkovici nakrájíme na menší kousky. Housky rozkrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Po chvíli z nich vymačkáme tekutinu a přidáme k masu. Ochutíme petrželkou, muškátem a solí. Z vajec oddělíme bílky, žloutky rozšleháme a přilijeme k ostatním surovinám. Vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do připravené směsi. Nádivku dáme do zapékací misky, vymazané olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme asi 35 minut dozlatova.



www.netkucharka.cz