Šťavnaté těstoviny s klobáskou

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 lžíci olivového oleje
8 klobásek (těch nejlepších, jaké si můžete dovolit)
1 velkou cibuli, pokrájenou
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžičku chilli koření
400 g sterilovaných loupaných rajčat
300 g krátkých těstovin, např. kolínka, fusilli nebo farfalle


Postup
1. Dejte do velkého hrnce vařit vodu. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm klobásky, nakrájené na plátky. Opékejte je při nejvyšší teplotě dozlatova. Pak oheň trochu stáhněte, přisypte cibuli i česnek a opékejte, až zesklovatí. 2. Směs poprašte chilli kořením, přidejte rajčata, přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte deset minut probublávat. Mezitím dejte ho hrnce s vroucí vodou těstoviny a uvařte je dle návodu. 3. Slijte těstoviny a hoďte je do pánve k omáčce. Pečlivě promíchejte. Pokud máte pocit, že potřebujete doplnit vitaminy, na posledních pár minut přidejte k vařícím se těstovinám několik růžiček brokolice nebo kapusty.



www.netkucharka.cz