Kategorie: Ostatní slané Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
400 g kysaného zelí
200 g sádla (nebo 100 g sádla a 100 g pomletých nebo nadrobno posekaných škvarků)
1 vejce
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
Postup
Postup
Ze zelí vymačkáme vodu a překrájíme ho na menší kousky. Ze všech surovin vypracujeme na vále rukama těsto. Rozválíme je na tloušťku půl centimetru a rozkrájíme na čtverce. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách každý kousek otočíme a pečeme ještě dalších 10 minut. Konzumujeme teplé i studené. Můžeme jíst samotné, ale lepší jsou s něčím mokrým (např. čajem, pivem, zeleninovým salátem, polévkou,...).
www.netkucharka.cz