Kategorie: Králík Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: Marie Horáková |
Suroviny
králík
slanina
10 kuliček jalovce
bílé suché víno
sůl
bílý pepř
máslo
olivový olej
Na bramboráčky
brambory
vejce
mouka
mléko
100 g) - niva (na 1 kg brambor cca
jablko
sůl
pepř
olej na smažení
Postup
Naporcovaného králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Do pekáčku přidáme jalovec, máslo a podlijeme vínem. Pečeme zpočátku přikryté, ke konci pečení odkryjeme. Podle potřeby můžeme přidat máslo nebo víno.
Těsto na bramboráčky připravíme klasickým způsobem, nastrouháme nivu a jablko a vše smícháme. Solíme opatrně, niva je dost slaná. Smažíme menší placičky, nejlépe na lívanečníku.
Jako příloha jsou výborné zelené fazolky. Maso a fazolky přelijeme vypečenou šťávou a obložíme bramboráčky.
www.netkucharka.cz