Masové karbanátky se žampióny

Kategorie: Mleté maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
120 g vepřového masa na mletí
400 g čerstvých žampiónů
1 vejce
1 menší cibule
1 lžička hladké mouky
1 lžíce másla
1,5 dcl mléka
2 žemle
120 g strouhanky
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
tuk na smažení


Postup
Oloupanou a drobně krájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné krájené žampióny, pepř a podusíme. Necháme prochladnout.. Maso semeleme, žemli namočenou v mléce - vymačkanou, česnek utřený se solí, vejce, hladkou mouku, strouhanku a podušené houby. Vše dobře promícháme. Z hotové směsi tvarujeme karbanátky o stejné velikosti (dva kusy na jednu porci), postupně je obalíme v trojobalu (jako u předešlé receptury) a usmažíme v horkém tuku do zlatočervené barvy.



www.netkucharka.cz