Kategorie: Mleté maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
400 g mletého hovězího masa
1 cibule
30 g másla
1 tvrdší žemle, namočená a rozmačkaná
pálivá paprika
sůl
olej na opečení
zelená petrželka
Postup
Na polovině másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli a po vychladnutí ji přidáme s jemně nakrájenou petrželkou a rozmačkanou žemlí k mletému masu. Směs osolíme, okořeníme, dobře promícháme. Utvoříme malé knedlíčky, které osmažíme ze všech stran na másle a pak je vyjmeme. Zbylé máslo zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou. Krátce povaříme, okořeníme a knedlíčky přidáme zpět do vzniklé smetanové omáčky. Podáváme s vařenými brambory, politými máslem a posypanými jemně nakrájeným koprem, se zeleninovým salátem nebo dušenými fazolkami
Příloha: brambory s máslem a koprem, zeleninový salát nebo dušené fazolky
www.netkucharka.cz