Kategorie: Masové polévky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
50 g slanina
česnek
sůl
majoránka
2 ks cibule
voda
mouka hladká
pepř mletý
100 g zelenina kořenová
paprika mletá
paprika mletá pálivá
500 g dršťky předvařené
Postup
Předvařené dršťky a kořenovou zeleninu zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, pepř a vaříme doměkka. Uvařené dršťky a zeleninu scedíme, vývar zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a povaříme. Na nakrájené slanině osmahneme zbylou nakrájenou cibulku, poprášíme ji mletou paprikou, přidáme do vývaru a povaříme. Před koncem varu přidáme do polévky dršťky, dochutíme majoránkou a česnekem.
Poznámka
Mnozí ji milují a mnozí také vůbec ne! Zkuste si ji udělat doma a uvidíte. Dršťky lze koupit už předpřipravené!
www.netkucharka.cz