Bosanský fazolový guláš

Kategorie: Luštěniny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
0,5 kg barevných fazolí
300 g uzené krkovice
2 pikantní klobásy
150 g anglické slaniny
2 cibule
1 větší mrkev
1 větší petržel
0,5 malého celeru
5 stroužků česneku
10 kuliček pepře
1 bobkový list
jíška na zahuštění
mletá sladká paprika


Postup
Fazole namočené přes noc vložíme do hrnce s nakrájenou slaninou, uzeným masem, klobásou, mrkví, celerem, petrželí, cibulí a česnekem. Zalijeme vodou a vaříme asi 1,5 hodiny do změknutí fazolí. Pak zahustíme jíškou smíchanou se sladkou paprikou. Chvilku povaříme a podáváme s bílým pečivem.



www.netkucharka.cz