Rolovaná vepřová pečeně

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g vepřové krkovice nebo plece bez kosti
300 g uzené krkovice
100 g uzeného jazyku
celý česnek
drcený kmín
mletý zázvor
sůl
sekané vepřové kosti na šťávu
100 g škvařeného sádla.


Postup
Vepřovou krkovici očistíme a prokrojíme na plát. Ten nasolíme, očesnekujeme a zlehka naklepeme. Z ořezaného masa a poloviny uzeného nasekáme jemnou fáš a ochutíme ji kmínem, solí a zázvorem. Do fáše vmícháme kostky uzeného jazyka, masa a zavineme ji do připraveného plátu masa. Rolovanou pečeni zabalíme do alobalu a zvolna pečeme podlité vodou.
Štávu připravíme z nasekaných vypečených kostí a doplníme ji kousky česneku osmaženými v sádle.



www.netkucharka.cz