Azu v bramboráku

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
400 g pravé roštěné
2 cibule
4 stroužky česneku
2 kyselé okurky
2 sůl, pepř a
podle potřeby chilli
100 g rajského protlaku nebo kečupu
60 g oleje
bramborák:
1 kg strouhaných brambor
3 vejce
150 g hladké mouky
sůl, pepř, majoránka, česnek
tuk na opékání


Postup
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opékáme na pánvi. Na tuku restujeme krájenou cibuli. Když se počne zabarvovat přidáme plátky česneku, hned potom na nudličky krájené okurky. Krátce zarestujeme, přidáme kečup, bobkový list, opečené maso, případně podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka. Vydušeninu zahustíme chlebovou střídkou a podáváme v bramborových plackách.

Ze surovin zamícháme těsto a na pánvi pečeme bramboráky velikosti talíře.



www.netkucharka.cz