Kuře s ananasem

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
300 g kuřecího masa z prsou i stehen
250 asi
2 vejce
asi 1 lžíce hladké mouky a 2 lžíce škrobové moučky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
petrželka
Ananasová omáčka:
0,5 konzervovaného ananasu i s nálevem
3-4 lžíce dezertního vína
sůl
cukr
estragonový ocet
trocha sójové omáčky
2 lžičky škrobové moučky
tabasko dle obliby


Postup
1. Rozšlehaná vejce promícháme s hladkou moukou a škrobovou moučkou, špetkou soli a kypřícím práškem na těstíčko. Vmícháme na kousky nakrájené kuřecí maso a po částech zvolna dobleda předsmažíme v rozehřátém oleji.
2. Kousky masa vybíráme a dáváme stranou. Předsmažené maso potom najednou vrátíme do pánve a dosmažíme dozlatova. Při podávání je klademe na velký oválný talíř a hned poléváme připravenou omáčkou. Zdobíme sekanou petrželkou.
3. Příprava omáčky: nálev z ananasu promícháme s vínem, trochou soli a s cukrem a octem podle chuti, přidáme sójovou omáčku, případně několik kapek tabaska tak, aby barva byla světle hnědá. Vložíme kousky kompotovaného ananasu a krátce povaříme. Nakonec zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v šálku vody a asi 1 minutu povaříme.



www.netkucharka.cz