Polská omáčka

Kategorie: Ostatní omáčky
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
30 g olej
sůl
30 g cibule
20 g rozinky
20 g mandle
10 g cukr krupice
30 g hladká mouka
3,5 dl masový vývar
citronová kůra
1 lžíce rybízová zavařenina
1 dl přírodní víno


Postup
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a cibulku v něm zpěníme, přidáme mouku a upražíme do světle růžova. Jíšku rozvaříme masovým vývarem a asi 15 minut povaříme. Mezitím spaříme mandle a nakrájíme je na nudličky. Potom přecedíme, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, rozinky, mandle, na karamel upražený a rozvařený cukr, sůl a na konec rybízovou zavařeninu a víno. Pro zahuštění nastrouháme do omáčky kousek perníku. Omáčku necháme přejít varem a podáváme.


Poznámka
Recept na velmi dobrou omáčku k hovězímu, vepřovému nebo králičímu masu.



www.netkucharka.cz