Kategorie: Ostatní omáčky Hodnocení: * Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: |
Suroviny
30 g olej
sůl
30 g cibule
20 g rozinky
20 g mandle
10 g cukr krupice
30 g hladká mouka
3,5 dl masový vývar
citronová kůra
1 lžíce rybízová zavařenina
1 dl přírodní víno
Postup
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozpálíme olej a cibulku v něm zpěníme, přidáme mouku a upražíme do světle růžova. Jíšku rozvaříme masovým vývarem a asi 15 minut povaříme.
Mezitím spaříme mandle a nakrájíme je na nudličky.
Potom přecedíme, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, rozinky, mandle, na karamel upražený a rozvařený cukr, sůl a na konec rybízovou zavařeninu a víno.
Pro zahuštění nastrouháme do omáčky kousek perníku.
Omáčku necháme přejít varem a podáváme.
Poznámka
Recept na velmi dobrou omáčku k hovězímu, vepřovému nebo králičímu masu.
www.netkucharka.cz