Kofte kebab

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
2 lžičky semínek koriandru
2 lžičky kmínu
3 hřebíčky
6 kuliček černého pepře
1 lžíce nasekaného zázvoru
2 stroužky česneku, drobně nasekaného
2 lžíce nasekané čerstvé máty
1 lžíce nasekané petržele
1 cibule, drobně nakrájená
400 g mletého hovězího masa
sůl dle chuti
Omáčka:
150 g bílého jogurtu
2 lžíce nasekané máty
4 lžíce nastrouhané okurky


Postup
Na pánvi nasucho opražte koriandr, kmín, hřebíčky a kuličky pepře dokud trochu neztmavnou a nezačnou silně vonět. Rozdrťte koření v hmoždíři, nebo umelte v mlýnku na kávu. Přidejte nasekaný zázvor, česnek, cibuli, mátu, petržel, mleté maso a sůl. Ze směsi vytvarujte malé šišky(16ks), které napíchejte po 4 ks na 4 grilovací jehly. Grilujte 10-15 minut po obou stranách. Podávejte s dušenou Basmati rýží a s omáčkou , kterou připravíte smícháním jogurtu, nasekané máty a nastrouhané okurky. Kebaby si můžete zakápnout i limetovou šťávou.



www.netkucharka.cz