Kuřecí prsíčka s estragonem

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
4 kuřecí prsíčka
2 lžíce másla
1 cibule, drobně nakrájená
1 stroužek česneku, drobně nakrájeného
0,5 hrnku suchého bílého vína
2 hrnky kuřecího vývaru
2 lžíce čerstvě nasekaného estragonu
1 lžička hořčice
0,75 hrnku smetany ke šlehání
sůl a pepř dle chuti


Postup
Ve větší pánvi si na másle zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme omytá kuřecí prsíčka a krátce osmahneme. Zalijeme kuřecím vývarem a bílým vínem, přidáme sůl, pepř, 1 lžíci nasekaného estragonu, hořčici a vaříme za mírné teploty až jsou kuřecí prsa důkladně uvařená(cca. 10minut). Pak je vyndáme, vyvaříme tekutinu o 0,666666666666667 a vmícháme smetanu. Opět provaříme do hustší konzistence, přidáme zbývající lžíci estragonu, dochutíme solí a pepřem. Přidáme zpátky kuřecí prsa, necháme je prohřát a ihned podáváme třeba s vařenými brambory.



www.netkucharka.cz