Španělská Paella

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
250 g kuřecího masa
250 g králičího masa
400 g rýže
100 g fazolových lusků
100 g červené papriky, nakrájené na plátky
50 g zelené papriky, nakrájené na plátky
100 g rajčat, nakrájených na kostičky
1,5 l vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky mleté papriky
špetka šafránu
1 lžička rozmarýnu
sůl dle chuti


Postup
Omyté králičí a kuřecí maso nakrájejte na menší kostky, osolte. Na mělké větší pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte kousky masa dohněda, pak přidejte nakrájená rajčata, povařte je doměkka, přidejte nakrájené papriky, ještě chvíli povařte a posýpejte mletou paprikou, osmahněte další 2 minutky. Nepřipalte, přidejte vroucí vodu, šafrán, sůl, vmíchejte rýži a vařte alespoň 10 minut za mírné teploty. Těsně před tím, než bude rýže hotová posýpejte rozmarýnem a přikryjte utěrkou a nechte 10 minut dojít. Ihned podávejte.



www.netkucharka.cz