Treska s mátově-hořčičnou omáčkou

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 steaky z lososa
4 limetky
2 lžíce červeného vinného octu
1 lžíce nasekané máty
1 šalotka, drobně nakrájená
1 žloutek
1 lžička kukuřičného škrobu
100 g bílého jogurtu
1 lžička hořčice (dijon, případně plnotučné)
2 lžičky másla
sůl a pepř dle chuti
1 lžíce rostlinného oleje
špetka mleté červené papriky


Postup
Steaky z lososa položíme na plech, přelijeme šťávou z limetek a necháme alespoň 30 minut marinovat. Do vodní lázně si dáme menší hrnec, vložíme do něj ocet, nasekanou mátu a nakrájenou šalotku. Povaříme za mírné teploty, až se nám ocet skoro celý vypaří, dáme pryč z vodní lázně, vmícháme žloutek a kukuřičný škrob a vrátíme zpátky do lázně. Povaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty až nám omáčka zhoustne, dáme opět pryč z lázně, vmícháme jogurt a hořčici, zpátky do lázně, povaříme další minutu, přidáme máslo, promícháme, osolíme a opepříme dle chuti. Marinádované steaky z lososa potřeme olejem, posypeme solí a mletou paprikou a osmahneme(případně ogrilujeme) na pánvi, 3-4 minuty na každé straně. Podáváme s připravenou omáčkou a s vařenými brambory.



www.netkucharka.cz