Almendrada

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kuře
sůl
pepř
4 lžíce másla
cibuli
2 karotky
0,25 l bílého vína
0,5 lžičky sladké papriky
150 g mandlí
3-4 rajčata
šlehačku
máslo.


Postup
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme. Na lžíci másla zpěníme nakrájenou cibuli a kostičky karotky, podusíme, přidáme maso, polijeme zbytkem másla, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení poléváme vínem a šťávou, ke konci posypeme paprikou a přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme, osmahneme na lžíci másla, přilijeme šlehačku, uvedeme do varu, ale nevaříme. Na talíři podáváme kuře se šťávou,omáčku pak zvlášť v omáčníku, jako přílohu hranolky.



www.netkucharka.cz