Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: * Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: Testudo |
Suroviny
700 g vepřové kýty
karotku
0,5 petržele
kousek celeru
5 zrnek pepře
3 hřebíčky
bobkový list
5 lžic oleje
100 g cukru
sůl
5 menších jablek
sterilovaný celer
nakládané houby a kapie na oblohu.
Postup
Maso nakrájíme na čtverečky, karotku, petržel a celer na malé kousky a dáme střídavě do kameninové nádoby. Přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, zalijeme olejem a necháme 6 hodin proležet. Pak maso napichujeme na jehlice a grilujeme. Cukr rozehřejeme s trochou vody, až vznikne karamel, namáčíme v něm jablka, až jim praskne slupka. Na každou porci napíchneme po jednom.
www.netkucharka.cz