Rožeň Viléma Tella

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor: Testudo

Suroviny
700 g vepřové kýty
karotku
0,5 petržele
kousek celeru
5 zrnek pepře
3 hřebíčky
bobkový list
5 lžic oleje
100 g cukru
sůl
5 menších jablek
sterilovaný celer
nakládané houby a kapie na oblohu.


Postup
Maso nakrájíme na čtverečky, karotku, petržel a celer na malé kousky a dáme střídavě do kameninové nádoby. Přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, zalijeme olejem a necháme 6 hodin proležet. Pak maso napichujeme na jehlice a grilujeme. Cukr rozehřejeme s trochou vody, až vznikne karamel, namáčíme v něm jablka, až jim praskne slupka. Na každou porci napíchneme po jednom.



www.netkucharka.cz