Kategorie: Mleté maso Hodnocení: ** Počet porcí: 4 Náročnost: středně obtížný Autor: Testudo |
Suroviny
400 g mletého hovězího masa
150 g mraženého hrášku
svazek zeleniny do polévky
pórek
vejce
lžičku plnotučné hořčice
800 g brambor
kopr
pažitku
petrželku
150 ml nízkotučného jogurtu
1-2 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř.
Postup
Pórek nakrájíme na kolečka, zeleninu na kostičky, vše vsypeme do
vroucí osolené vody, 3 min. povaříme a dáme na síto okapat. Maso smícháme s vejcem, hořčicí, 0,75 zeleniny, solí, pepřem, uděláme šišku, položíme na pekáček a pečeme při 200°C asi 40 min. V misce promícháme sekané bylinky, jogurt, sůl, pepř, šťávu, rozmrazený hrášek. Sekanou podáváme sypanou zeleninou s vařenými bramborami a omáčkou.
www.netkucharka.cz