Jehněčí s houbami a šťouchanými brambory

Kategorie: Jehněčí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
600 g jehněčího hřbetu s kostí (nahradit můžeme hovězí roštěnou)
200 g různých druhů čerstvých hub
100 g jarní cibule
100 g červené cibule
40 g celých stroužků česneku
petrželky
20 g drceného kmínu
20 g barevného pepře
sůl
100 ml slunečnicového oleje
šťouchané brambory s dobromyslí
800 g bez slupky vařených brambor
100 g smetany
špetka bílého pepře
dlaň posekané čerstvé nebo sušené dobromysli (oregana)
100 g brusinkového kompotu


Postup
1. brambory oškrábeme, překrájíme a dáme vařit do měkka, cca 20 minut. Scedíme a rozmačkáme nahrubo, přidáme smetanu, dobromysl, dochutíme solí a bílým pepřem

2. cibuli a houby nakrájíme na větší kusy, česnek rozmáčkneme nožem a společně na rozpálené pánvi zprudka opečeme, tzv. na zkus, osolíme, opepříme, dochutíme drceným kmínem a petrželkou

3. jehněčí hřbet naporcujeme, okořeníme pepřem, solí a na pánvi orestujeme tak, aby maso nebylo zcela propečené a vysušené, ale uchovalo si v sobě šťávu

4. na talíři vytvoříme ze šťouchaných brambor lůžko, do kterého vložíme porci restovaných hub a maso, které přelijeme lžičkou brusinek



www.netkucharka.cz