Brokolice po italsku

Kategorie: Zelenina
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
700 g brokolice
1 rajče
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
100 ml vody
sůl
1 polévková lžíce červeného vinného octa
na špičku nože drcené pálivé papriky


Postup
Brokolici rozdělíme na růžičky, stonky oloupeme, a nakrájíme šikmo na plátky. Košťály podusíme na mírně rozpáleném oleji, pak přidáme nasekaný česnek a růžičky brokolice. Osolíme, a pod pokličkou dusíme, až je brokolice měkká, ale zůstane křupavá. Vyjmeme ji děrovanou lžící na mísu a necháme na teplém místě. Tekutinu v hrnci varem redukujeme, přidáme ocet, nakrájené rajské jablíčko a papriku. Osolíme, a odkryté vaříme, až se omáčka odpaří, přelijeme jí brokolici a ihned podáváme.



www.netkucharka.cz