Francouzské vepřové na žampiónech

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Milena Steinmasslová

Suroviny
1 kg libového vepřového masa
škrobová moučka
kvalitní olej
nakrájené čerstvé žampióny
2 žloutky
cukr
sůl
polévková lžíce koňaku
opečené brambory


Postup
V míse rozšleháme dva žloutky, které smícháme se škrobovou moučkou. Ve směsy obalíme na kostky pokrájené maso. Na pánvi v rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme. Zvlášť do rendlíku dáme dvě polévkové lžíce oleje, nakrájené žampióny, cukr, sůl a koňak. Když je směs vroucí, vmícháme vepřové kostky. Hotový pokrm podáváme s opečenými brambory nebo jinou přílohou dle chuti.



www.netkucharka.cz