Kuřecí prsa na pivu

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 kuřecí prsa
černé pivo
hrubá kremžská hořčice
máslo
ostrý kečup
sojová omáčka
smetana
sůl
pepř
hladká mouka
příloha chléb


Postup
Kuřecí prsa rozkrojíme podélně a jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Připravené maso zprudka osmažíme, stejně jako klasický řízek dozlatova. Připravíme přeliv - černé pivo nalijeme do rendlíku, přidáme kousek másla, ohřejeme, přivedeme k varu, přidáme lžičku hořčice, lžíci kečupu, trochu sojové omáčky a smetanu, znovu celé uvedeme do varu, když se začne jemně vařit, sundáme z plotny. Kuřecí řízečky nandáme na talíř, pivním přelivem je přelijeme a podáváme s chlebem.



www.netkucharka.cz