Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 kuřecí prsa
černé pivo
hrubá kremžská hořčice
máslo
ostrý kečup
sojová omáčka
smetana
sůl
pepř
hladká mouka
příloha chléb
Postup
Kuřecí prsa rozkrojíme podélně a jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Připravené maso zprudka osmažíme, stejně jako klasický řízek dozlatova. Připravíme přeliv - černé pivo nalijeme do rendlíku, přidáme kousek másla, ohřejeme, přivedeme k varu, přidáme lžičku hořčice, lžíci kečupu, trochu sojové omáčky a smetanu, znovu celé uvedeme do varu, když se začne jemně vařit, sundáme z plotny. Kuřecí řízečky nandáme na talíř, pivním přelivem je přelijeme a podáváme s chlebem.
www.netkucharka.cz