Pečená štika na zelenině

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 štika
2 velké cibule
1 mražená zelenina-(mrkev, hrášek, kukuřice)
sůl
rybí koření
polévkové koření
olej
10 brambor
pažitka
vařené brambory


Postup
Očištěnou rybu zbavenou vnitřností, hlavy, šupin a ploutví nasolíme, posypeme rybím kořením a necháme uležet.
Pekáč vylijeme olejem a nakrájenou cibuli rozložíme na plech. Na ní položíme rybu, zasypeme zbytkem cibule a mraženou zeleninou.
Vše posypeme polévkovým kořením.
Dáme do trouby a necháme péct na 180 stupňů asi 40 min. Po 15 minutách podlijeme lehce vodou a necháme dopéct.
Podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou.



www.netkucharka.cz